Tuesday, November 26, 2013

ermmm,,,nak cuci-cuci sarang labah-labah and habuk-habuk kat blog ni..hehe.

 waa..seriously,sangat lamaaaaaa kirah tak post kat belog yang comel ni..haha..*ceyh,perasan je budak ni,macam la comel sangat*
hahaha..lantak laa korang nak cakap ape..yang pasti belog ni comel jer di mata aku..macam cantik jer,,macam comel jer..

ok2..dah2.. enough2..Firstly na inform jerr..kirah dah almost 3 month officially a UUM student.hehe..kirah lapor diri mendaftar pada 2 September 2013..alhamdulillah..a week of tired orientation..I'm really excited to come here but then I'm crying while my family send me away here..hehe..ah..wutever..

Pastu..skip2..hehe..on 21st November hari tu..our DPP Bank Rakyat held an event which is Kachi Night Run..

Kirah jadi AJK Cenderahati.. hehe..so,alhamdulillahh.banyk sangat ilmu and pengalaman yang kirah dapat melalui event ni..and I'm happy being one of a KNR family.. as an AJK Cenderahati kerja yang kirah kena buat senang je..susun hadiah,cari goodies,print sijil-sijil AJK..*walaupun nak dapatkan fullname and IC number tu kirah perlu sent 4 kali post dalam group KNR tu,,haha* *annoying*

Tapi alhamdulillah,memang best sangat2 join as an AJK..the reason why we got 2 sira for this event sebab aerobic..satu memang KNR..satu lagi sebab aerobic tu..hehe..just information..huhu..

haaaa..korang mesti tertanya-tanya kan SIRA tu ape ek?
kirah pun x reti nak terangkan tapi yang kirah tahu,as UUM student and as a DPP bank rakyat residential,,kirah kena kumpul SIRA at least 15..supaya tak kena APUNG(pindah DPP lain)..

So,I'm struggling to collect 15 SIRA..haha..taknak kena apung..taknak pindah..sayang kawan-kawan kat DPP Bank Rakyat..especially ini budak kecik2 cili padi, hajarcomel!! hew2..
comel kan??!




 



 huhu..ni laa foreigner yang dapat 1st place for female..I don't know her name.hehe..butaway..congrates sis..hehe..

hurrrmmmm...ok..he is a top 3 winner male..Meng Hou..I don't know about him too..heE..but one thing I saw,before the run began,he didn't even sit for awhile..dia panaskan badan..hehe..for first place kirah x sempat nak tangkap gambar sebab tak dapat dikesan lokasi keberadaan beliau..haha..kirah bangga dengan Meng Hou sebab dia dari DPP Bank Rakyat,,sedangkan 1st and 2nd place tu dari Sime Darby kalau tak silap laa..

ok laaa...panjang sangat laa plak post kali ni..Dah laa..Jom kite pulun eseimen plak..JOM!!
Yuh! Ayuh..Ayuh Bank Rakyat,,hari ini kita mesti menang,,HOI!! haha..

beloved owner's blog,
syakirah

Thursday, April 5, 2012

appoiment with dentist student

seriously..so funny r..

ok2..1st of all..
pg 2,g ngan abah coz ummi is not very well,,
then,after hntr adq2,,abh hntr aq g SR,,
bljr untill kol 11,,duk dlm klaz tuh,,seriously bored!!
but It quite funny..next week I've to come early till Apr 22..
afta dat,kol 1.30 abh fetch me at SR,,then,start la..

*aq mmg sgt2 tkot jmpa doc,,x kira doc ape pom..

D:nervous ke??
Me:pardon?(lgi nk tny muka aq dh pucat gile2)-serious,mcm mayat!!
D:r u nervous??
Me:Oh Mai,,I'm so2 nervous,,I'm scared!
D:relax2
Me:ok2,,huh~*breath in,breath out!*
D:can we start now??
Me:yes2~

then start!!~

Saturday, January 1, 2011

istihadha,,

istihadha,,
mungkin ramai yang tak tahu pasal ni,,ye la,,mungkin malu,,tapi aku nak share la korang x kira nisa' or rijal,,,penting ni,,melibatkan ibdat kita,,

ni aku search kat google..
ada sorg yg sent kt chat.. (sowy x mintak izin)
1) Leaking

Before women begin their menses, there is cloudy white liquid-like fluid that comes out of the vaginal wall and eventually leaks on to their underwear. A girl begins this cycle about a year before the actually menstruating happens. When the liquid turns a deep brownish colour, the leaking becomes ever-so-often. After the leaking stops, which is within a year of it first happening then she begins to menstruate for 3-5 days, and once the experience becomes normal and adjusts to the body function, then she will leak about 2-7 days.

2) Menstruation

Most women menstruate for 3-5 days every month. However, anywhere from 2-7 days is normal. The amount of blood lost is normally about 50ml.


klo normal nye, period tu dikira dari mulai 1st day period smp hari ke15..klo dah lebeh 15 hari tu dah dikira darah "istihadha" ekot Islam..
--It is the blood that the woman sees not inthe days of monthly menses (the appointment of menstruation). It is not because of a wound, ulceration, or mense or lying-in (confinement). Often its colour is yellow, cold, soft (tender). She could see it before her maturity and after it and during her menopause. All these cases are called "Istihadha" nearly similar to menses (periods)

ni aku ame kat google gak,,

Istihadah: Darah yg keluar dr wanita di luar waktu haid dan nifas kerana sebab sakit.

Jenis2 istihadah:- 1. Darah yang keluar kurang dari masa haid yg minumum iaitu kurang dari sehari semalam.
2. Darah yg keluar lebih dari had paling banyak masa haid iaitu lebih 15 hari.
3. Keluar haid sebelum berumur sembilan tahun (mengikut perkiraan tahun Islam).
4. Darah yg keluar lebih dari had maksima bg nifas iaitu lebih dari 60 hari.
5. Darah yg keluar dari had kebiasaan (6 atau 7 hari) bg wanita yg keluar darah warna yg sama dan lebih dari 15 hari.

Keadaan org2 yg berhaid

Sekiranya darah haid melampaui 15 hari maka ada yg dikira sebagai haid dan ada yg dikira istihadah. Dalam keadaan begini ada 4 keadaan seperti berikut:

1. Mubtadiah gairu mumaiyyizah. Wanita yg baru pertama kali keluar haid, haidnya lebih 15 hari dan tidak boleh membezakan warna darah kerana warna yg sama. Disini ada dua pendapat:

pertama: Haidnya adalah sehari semalam. Ini adalah pendapat mazhab Syafie dlm qaul yg asoh dan salah satu pendapat Imam Ahmad bin Hambal.

Kedua: Haidnya enam atau tujuh hari sahaja. Ini adalah pendapat kebanyakan ulama termasuk beberapa ulama Syafie sprti Syirazi. Mereka berdalilkan: Nabi s.a.w bersabda Hamnah bintu Jahsy :

"Haid kamu adalah 6 atau 7 hari menurut ilmu Allah..."(Hr Muslim)

2.Mubtadiah Mumaiyizah.
Perempuan yg baru pertama kali berhaid dan dapat membezakan warna dan keadaan darahnya. Maka hukum darah yg lemah (kuning, kelabu) adalah adalah istihadah dan yg kuat (hitam, merah) adalah haid dgn syarat :

a) Darah yg kuat tidak kurang dari sehari semalam. b) Darah yg kuat tidak melebihi 15 hari. c) Darah yg lemah tidah kurang dari 15 hari.

Dalil yg mengatakan darah haid adalah warna yg kuat adalah hadis Nabi s.a.w berkata wanita yg beristihadah:

"Sesungguhnya darah haid adalah yg berwarna hitam. Kalau ketika itu maka hendaklah janganlah melakukan solat. Kalau warna darah tidah kuat maka hendaklah kamu solat kerana itu adalah darah penyakit." (Hr Abu Daud dan Nasaie)

3. Mu'tadah gair Mumaiyyizah
Wanita beristihadah yg biasa keluar darah haid (walaupun sekali) dan tidak dapat membezakan warna darahnya. Bagi yg ada kebiasaan keluar darah haid maka hendaklah dia tidak solat walaupun sudah melebihi adatnya. Dia tidak solat sehinggalah darah berhenti sebelum hari yg ke 16. Jika sudah 15 hari dan darah masih keluar lagi maka hendaklah dia mandi dan solat.

Pada bulan kedua jika masih berterusan darahnya maka haidnya sekadar mana kebiasaannya (bukan sampai 15 hari) dan selebihnya dia perlu solat.

4. Mu'tadah Mumaiyyizah.
Wanita yg ada kebiasaan keluar darah haid (walaupun sekali) dan dapat membezakan darah haidnya. Maka haidnya adalah yg kuat warnanya dan yang lain adalah istihadan. Adat kebiasaan tidak dipakai setelah dapat membezakan darah haid.
        
sowy again,,

Friday, December 31, 2010

wah!!!!new year la!! 17 la aq taon ni,,

salam yg sememangnye pembuka bicara,,
wohoo0~
mcm x percaya je kan??aq da nk exam SPM la,,huih~
akaun 2!!~
so,sempena new year nim,,aq nk reverse blik,,ape azam yg tlh aq laksana kan n suksess,,
1.jd manusia..
2.jd ank yg baek..
3.jd tuuut yg setia..
4.jd kak yg mengalah..
5.jd dewasa..
6.and so on la..

yg 1st,,op coz ok!! i'm human being,,
for the 2nd mmg la,aq syg parent aq(even dyorg always mrh aq),,tpi kdg2 2 t'lps ugop..hehe~
for the 3rd plak,no comment..haha~ 
untuk part sis plak ni,,alhamdulillah la,,aq syg adeq2 aq,,
and for the matured part,,argh,,nape la aq nim x matured hah??
adeq2 always kate aq ni,,
"po bdok2 la mu ni,ngoh"
"bkpo pranga sebijik macey aziq ni??"(aziq 2 spupu aq yg bru setahu lbh)

argh!!~
TIDAK!!
adoyai,,skool is coming!!
time is running out!!
i'm not ready anymore,,
ummi,abah!~
angah xnk skolh lg,,xpuah lgi cuti,,bleh x postpone hri skolh??
bleh 3/1 tu jd sethun lgi??
huh!!~
someone!!please take me out of this life!!
tkot,malu,kecut,n mcm2 la,,mcm mna la aq nk hdapi ido0p sbgai senior skolh 2,,

 talk about senior,,my sis kt jordan,,bru lps exam,,bestnyer dy,,
along!!kangen dowh sama lu!!
setiap kali beli brg2,,mesti nk beli 3,,mu,ummi,aq,,
adoyai,,kdg,,lau aq msk kt dapur,,msti nk amex pinggan 6,,pdhl 5 je,,huh~
i'm miss u like org gilak!! u know??

agk2 la kan,,lau kte nk larikan diri hny untuk 2 minit bleh x??
agak sakit tau nk survive ido0p ni!!

hah!!
tadi pegi amex skrip exam ppr ummi pny..
lalu la kat retok tendong,,(phm2 la)
dkt nga rmh la 2,,da naek air la,,adakah ianya akan bnjir??haha~
mintak2 la bnjir,,xpyh prgi skolh,,ngeh3~
lalalaala~

plan aq nk msok tusyen,,
nk tuisyen kat,,erm,,kat tmpt tuisyen la,,
x kira la,,asl kan dpt bljr,,

aq nk hwaiting untuk exam SPM ni!!
Ya Allah,,bntulah aq!!~
aq tekad nk jd lecturer!!~
pray 4 me guys!!

k,,salam!!~
going 4 bed!~

Saturday, December 18, 2010

yeay!! olidey,,

hurm,,cmne ep??nk start,,1stly,,hri khamis,,ptg,,mula2 pergi amex ifah then g sent kucing after that bru amex syakir..then bertolak la,,singgah kt seremban jap,,then sampai nk dkt pukul 3..(pagi syg!!)

hri jumaat plak,,bgon lwt yg amat,,haha~
ade ke patot,,adeq aq,,dy perangkap aq,,dy kate sume org da trun kt swimming pool,,nk picnic,,tggl aq n dy je..aq pon siap2 la dgn cprnyer smpai butang tercabut,,tgok2,,kt rumah sblh,,rilex je dyorg tgh borak,,kurang ajr gile syakir!!xpe,,siap ko,,mlm 6t,,,
then turun kt swimming,,aq x turun,,mls r..
afta that..g derak,,
mls r nk cite,,6t r..


hope ade krja yg dpt dibuat cuti2 ni,,boring!!

Tuesday, October 12, 2010

urgh!

inilah time yg sempat aq on9 jap,,
urgh!!
tlg la,,ssh gile!
tekkey nyow!!
mjr la aq ngapa doh skit2,,
hurm,,aq krg phm la NS ni,,somebody help me!~

adusS!
ustaz bru kt sklh 2 x msok klaz la,,
sdyh la aq,,pyoh ni,,
nahu kan,,same cam grammar la,,
aduhai!~

dont give up!!
please pray 4 me ok??




i miss my sis!~
along!

lau dlu2,aq always story kt dy,,but now??
what can i say??

wish me luck!!~

Friday, September 10, 2010

raye??entah la,,

bile dgr takbir berkumandang,,aq x rse papepom,,aq pom pelik dgn diri sendiri,,knpa ep??slalunye,kite happy la kan??aq pom pelik,,entah r nape..problem kowt,,hurm,,btw,,aq x pyh gnti pose thun nie,,yeay!!haha,,2 jela yg happy..maybe coz kak nak g Jordan kowt jd sedyh gni,,
hri ni ade umah terbuka,,sesape ade mase,,dtg r kt umah,,sng je nk cari rumah,,rumah aq sblh masjid kampung semut api,,tny r org2 kampung,,mesti jumpa r..lau x jmpa contact 0179391*16,,
dtg taw~

ape rsanye kalo kena tipu??

one day,(x egt bilew)..time 2 mlm la,,aq tgh berangan,,then terpikir,,cmne rse d tipu ea??mesti skit hti kan??hurm,,aq x thu la nk ckp cmne lau org yg kite percaya hny mereka-reka cerita,,i feel bad,,,(i feel good..tananana,,lagu NTV7 tu kan..)haha..erm,kalo d takdirkan diri kita d tipukan??agk2 ape nk wat ep??aq jd tkot taw x,,tkot kite x dpt trima knyataan yg semmgnya org yg kita percaya hny mempermainkan diri kita..aduss,,sedyh 2+skit hti+stress=3 suku,,urgh!!
lol~
bbabak molep!~

Friday, August 27, 2010

Ya Allah!! tabahkan lah hati ku!!

Ya Allah,,
sahabatku telah kembali pada-Mu pada pukul 4 td,,
engkau telah ambil apa yang kami pinjam dari-Mu,,
aq teramat syg akan dy,,
keluarganya juga,,tabahkanlah hati2 kami,YA ALLAH!!

aq sedyh,,
tpi dlm masa yg sama aq beryukur,,
si dy,,kembali pada mu pada penghulu segala hari,,(Jumaat)
n sebaik-baik bln,,(Ramadhan)
aq x thu untuk berkata apa,,smlm aq mimpi ssorg akn meninggl tpi x thu sape,,
n pukul 6 td aq dpt berita dri sppu dy yg dy tlh pulang pada mu,,

dy prnh ckp pd aq,,yg dy nk prgi jauh,,n dy da tempah tmpt 2,,
wktu 2 aq da rsa pelik,,nape dy ckp mcm 2,,
aq x t'fikir,,cuma t'fikir mungkin dy takut untuk operation 6t,,
skrg baru aq thu itu adlh tnda2 dy akn pergi menemu Engkau,Ya Allah!!

Ya Allah,,
aq mohon pada-Mu,,
tabahkanlah hati2 kami menjalani hidup tnpa dy d dunia ini lagi,,
tabahkan lah adeq angkatnya yg teramat rapat dgn dy,,
aq thu,,mungkin skrg adeq angkt dy sedyh,,n xdpt terima ini semua,,tapi aq tahu adq angkt dy mmpu lalui ini semua!!

Ya Rabbi!!
aq mohon,,aq hny manusia hina,,
tpi kurniakan lah rasa ketenangan dalam hati kami,,
terutama kak dy,,kerana dlu kak dy prnh khlgn adk jg,,skrg adk bongsu..
kami x sngka yg dy akn pergi dgn begitu cpt,,

Ya Lathif!!
aq mohon!!
makbullah doaku,,
mungkin aq tiada kaitan dengan mereka tpi,,,mereka juga saudara seislam ku,,,

dy adalah sahabat ku yg bernama Danial Asyraf,,
yg telah kembali ke Rahmatullah,,pd petng td,,
d sabah n akan d kebumikan d sana,,

semoga rohnya d cucuri rahmat-Mu,Ya Rabbul 'izzati,,
n d masukkn dln klgn org2 yg Kau rahmati n sygi,,
ameen!!

Friday, August 20, 2010

Ya Allah,,selamatkan sahabatku!!

Aiman-CINTA TERAKHIR!!


Ya Allah,,
bantulah sahabatku,,
dia kini berada dlm ICU,,
bantulah dia,,

aku mohon,Ya Allah!!
dia satu-satunya sahabat yang mengerti aku,,
dia satu2nya sahabat yang plg baik,,
dia baru menjalani operation pg td,,
terlalu lama dia berada dlm bilik itu,,
hmpir 8 9 jam,,

Ya Allah,,
aq syg dia!!
syg melebihi seorg s****a*!!

Ya Allah,,
dia seorg TEMAN yg amat2 aq sygi,,
selamatkanlah dia..

Ya Allah,,
aq sedyh!!
hny kpd-Mu,,
aq memohon,,dia amat istimewa bgku!!
aq dpt thu buat masa skrg dia masih lg dlm ICU!!

Awak,,sy thu awk kuat,,
sabar ye??
i'll wait 4 u!!..

Friday, June 18, 2010

bercutikah ini??

salam,,
argh,,i hate!!
nape ep??
urm,,huk3,,
sy ke KL bkn holiday ttpi lebih kpd hny melawat kwn2 parent,,
argh!!
start hri sbtu(5/6/10),,
then,,hri sbtu(12/6/10) bru plg ke rumah,,
huh!!
just smpat 1 kali je shopping,,
urgh!,,
entah r nk ckp cmner,,help me!!!!
bosan giler duk umah,,sesape tlg r!!
kite lepak kt KB MALL,,
boring ni,,
tpi lusa da skool,,
xsmpat dh r,,
aq rsa da smgt r korunk!!
semangat aq dpt dri kwn aq,,nme dy secret,,
dy mmg baek,,
aq rsa smgt nk study,,
huh!!~
Ya Allah semoga perubahan ku berkekalan,,
insyaALLAH!!!
ameen,,

edCoustic-Berubah
http://www.4shared.com/audio/97tlaOO_/edCoustic_-_Berubah.htm

lama x update blog ni,,but,,xpe r,,

Friday, February 26, 2010

luahan perasaan seorg ank yg x d beri pilihan


exam??
urgh,,cuak siot,,dah la surah Al-Mulk bru hafal,,
aiyo~
cam bdk je prngai,,
omg!!
help me!!!
please,,i'm lazy now!!
ops~ very very very very very very lazy!!!!

huh!
aiyo0~
perkara yg plg aq nk skrg ialah,,
laptop sndiri,,
perkara yg plg aq bnci skrg,,
exam,,

aaaaaa,,,,,,,(menjerit sekuat hati tepi pntai)
huh!
nape la aq xleh jd cm kengkawan??
sume rjin,,homework pom kacang je bg dyorg,,


huh,,(mengeluh)
org tua2 ckp xbaek mengeluh,6t mslh jd smkin rumit,,
aaaa,,hbs??
nk wat pe??
aq da png,,
da la ad problem ngan kwn,,


adoi,,
tlg la,,
please!!! does some1 can help me??
da la aq xske skolh c2,,teramat boring,,
mjur aq msok ******* je mju r aq stay,,
kalau x,,da lme aq kuar,,

masti best mek wa bleh g smk mulong,,
aiyoyo,.
ade x sape2 yg nk kwn ngan aq??
yg bleh tlg aq dlm setiap mslh??
ya Allah!!
kau adlh Penolong aq diwaktu ssh ku,,
tpi aq jht,,ketika aq sng aq lupa pdmu,Ya Allah!!
knp aq begini??

aq bnci berada dlm kls 4A1,,
knp msti 45 org brda dlm klaz itu??
knp impian aq untuk berada dlm klaz yg pljrnya xramai x t'capai??
knp ya Allah??
bleh x klau aq 2kr duk klaz 4a2??
ok x??
aq sdyh,,tpi mngenangkn ibuku yg mngajr d situ,.
mmbuat aq impian aq terbantut,,

Ya Allah,,
inilah yg terbuku dlm htiku slma 3 thun berskolh d sni,,
aq rsa t'siksa skelas b'sma mreka,,
mereka yg x prlu korunk knl,,
yg amat mnjengkelkan hti,,
aku cba untuk tidak mghiraukan mereka,,
tpi knp,,knp msti aq skelas dgn mereka hmpir 4 thun??

Ya Allah,,
bntulah aq untuk mghadapi mereka,,
aq sdh bosan b'sma mereka,,

aq gmbira kerna dgn kehadiran Tasya,,
hidup aq smakin ceria,,
tpi apabila mengenangkan mereka,,mmbuat hti aq jd SEBAL!!!

argh!!
knp aq x di beri peluang untuk memilih??
sprti discuss about happy to be teenager,,
slh stu,,blh buat kptusn sndiri,,
but why i can't??
why???
why i didn't give choice??

huh~
i feel like i hate to survive anymore,,
i do not know what to do,,
i feel like org gile tepi jln,,
rsa cm nk mmberontak je,,
tpi aq syg dri aq sndiri,,
aq syg fmly aq,,
aq msih rasional untk TIDAK wat sume 2,,

huh~
ma kazen pom rjin skunk ni,,
dy mmg r kdg2 baek,,kdg2 mnjengkelkan,,
da hmpir 16 thon aq hdop dgn dy,,so,,aq knl r perangai dy,,
ape2 hal msti dtg umah aq,,
tpi x la borak nag aq,,dy borak ngan kak aq la,,coz kak dy jgk,,
aq xkesah la psl dy,,yg aq sdyh n ltyh da pikir psl exam ni,,
nape PMR aq lbh rndh dri dy??
sdgkn PMRU aq lbh tggi??

argh!!
aq da mls nk pikir,,
baek tdo je bgos,,

huh~
adoi,,nape bnyk sgt huh~ ni,,

smkin rumit la mslh aq ni,,haha~
xde la na'uzubillah,,


ok la..stkt itu dhlu,,
4 ur in4mation,,

hri ahd aq exam,,
then skn 4/3..
n then exam blik 7/3 smpai la 11 kot,,
enth..
mls nk pikir,,

pngajarannye,,
xpyh nk semakkan kpla hotak korunk dgn mslh yg x septtnye korunk pikir,,
phm??

k r,,daA~
salam n gd n8,,

syacky

Monday, February 15, 2010


cantik x??
ni lah ank n menantu ustaz,,
xcelly 2 psgn,,
yg 1 psgn lg xdpt nk take pic,,dyorg busy,,
ltyh siot~

smpai kul 12 blik 5,,
smpai umah kol 8!!

argh!!~
ltyh2,,tpi best!!!!!!

ad lg gmbr2 laen tgok kt fb aq tau??

Saturday, February 13, 2010


adoi~ mlu sih~
kena kritik depan orang ramai~!!!
adui~
mlunyer!!!
sbb 2 jgk la aq sdyh,,perkara ni da sbln berlaku
tpi still dlm egtn,,

adui~
kenapa harus aq d malukan~
aiyark~
kenapa ini semua harus berlaku,,
apakah ini semua kerna diriku??

cewah~
ecop ada kerja,,
sebagai penyambut tetamu,,
ceh!! 6t famous la aq,,hhahahah~

adoi~ perasan la plak,,
hahaha~
nk taw??aq ada knl sorg mamat ni la,,
baek wo0~
xpernh jmpa la,,
lagi pom lau nk jmpa
aq sndiri xmau,,
dy ad problem ngan kawan,,
biasa r bagi pelajar2 form 3 nk msok form 4,,
aq pom sme,,

bile naek form 4
dyorg kte taon honeymoon,,
adoi~
cntiknye taon 2,,
da kawin kew nk honeymoon??
huhu~
egt ye kwn2,,
hidup cume sekali,,
nk kapel 2
pada2 la ye,,
lau bleh xyah kapel tros,,
hahaha~

sesape yg terasa sowy r,,
aq jd mereng ckit coz da bkk lame sgt,,
nk g wat keje lain plak,,
rsa boring da ngadap pc ni,,
nk edit pic lam photoshop pom xjd2,,

adoi~
nk sruh kak2 senior ajr pom ssh,,
dyorg busy u know!!
nk exam ni,,

xkesah r,,
aq pom mls nk pikir,,
ltyh sgguh bile ssh ckit psl IT ni,,
6t akaun kena pndai gna excel,,
aq jrg gna,,
coa xthu nk wat pe,,
yg biasa gna words je la,,

sesapa yg baek aty 2 tlg2 la ajr ye,,
xpom,,sesapa yg tau mne ad klaz komputer,,tlg ckp kt aq,,
aq nk g ni,,

tpi yg x best,,aq xde laptop sndiri jela,,
sape nk sponsor??
huhu~
blnja aq,,
hahaha~

okey la,,
aq rsa otak pom dah senget ni,,huhu~
mau tido dlu,,
esok perlu jlnkan amanah yg di beri,,
hahaha~
cewah! mcm askar plak,,

k daA~!
salam,,


syacky

Thursday, October 15, 2009

my bufday~


prnh x rasa bile bufday kte dh dtg??
mstilah prnh kan??
msti happy kan??
hurm!~
tpi tidak bg aq,,tidak w/pun sdikit,,
enth r,,
smlm aq prgi umah fmly angkat aq,,
dyorg tgh santai,,
ma dad prgi coz ad kje ckit,,nk print keje2 dy n ma dad yg lg 1,,
aq ad sdkt perasaan kecewa coz hp aq rsk la weh,,
enth la,,aq pom xthu nk ckp pe,,
pnjm hp adq je la,,
just a few je ucp b'day kat aq,,
-abe hazwe
-ecah
-aja
-fit3
-horse jockey
-sibling aq

xde la wish dri org yg aq syg!~
sedyh laaa!!~ sedyh sgt2!!~
nape ek??
dy xigt kew??
smpai hti,,
tpi time bufday dy pom aq xigt,,hahaha~

aq cedyh coz bufday aq time ma mom xde,,
dy g KL,,
aq kursus,,
nape la dy xblik ag ek?/
ma dad kte,,dy blik lam kul 8,,
maybe la,,
i hate this year bufday!!!~

but,,aq bru dpt news,,
mlm noi aq tdo umah fmly angkt aq,,haha~
aq sdkit kegembiraan la jgk,,
btol x??


insya Allah akn d update,,

Monday, August 31, 2009

selamat hari kemerdekaan!!



herm,,
slmat hari kbgsaan la korunk!! dh 31/8/2009,,
selamat mnyambut la ep??

aq no komen r,,
bgga dgn pejuang2 tnh air kte dlu terutama yg kte tau,,
Kanang!!
korunk msti prnh dgr,,ala,,buat2 xigt,,novel f3
,,
menaikkan lg smgt patriotosme,,
yup! tpi bile terpikir kisah dy menakuk kpla musuh n mkn ckit otak msuh 2,,
yakSs~
geli nye!!!
tpi 2 cra dy mlpskan kmrhan,,kan3?? aq xmo pnjg2,,
daA~

Sunday, August 30, 2009

herm,,spttnya happy tpi bru dpt berita tntg sorg kwn aq,,

~smpai aty la,,
aq rsa cm nk nangis sepuas2nya!!
nape ko delete fs!!!
nape??
nape??
aq xsokong langsung dgn kptusan ko 2,,tpi nk wat cmne..
ko dh delete,,
smlm aq nk on9 kt group,,
tpi,,,
xterlintas dh lps 2 nk bkk gr0up,,
argh!!
pesanan terakhir aq pd c H,,
aq hope,,ko b'jy dlm idup!!
bln rmdhn ni,,bgus gak ko bnykkn amln,,hafaz Quran 2,,
lau aq msa,,
ajr la lg tajwid kt aq ep??haha~

hurm,,aq xg mane2 pon i ni,,pdhl skolh,,hehe~


sprti kbiasaan,,mmg aq ponteng!! op coz,,kelmarin prgi pngklan kubo,,best shopping2,,bli bju ry,,bju aq 'ter'cntik,,hahaha~ lau korg tgok,,nk tergelak rsanye,,bg aq biasa jew,,tpi bg kak aq,,aiyark,,sedyh r dy 2,,bkn nk support tpi ketawakan org ad la,,hurm,,sedyh,,xkesah la,,yg penting pg ecop aq nk ke sana lg,,that's wat my mom said,,2 all muslimin n muslimat,,selamat mnymbut Bulan Keberkatan,Bulan Ramadhan,,2 all ma fwen,,jgn lupa ek,,ry 2 ry jgk,,xm PMR dh nk dkt ok??go0d luck,,xcelly aq kompius la dgn bnda ni(blog),,ntah la aq,,plek,,korunk xperasan kw sjk Friday, July 3, 2009 post aq sme jew??? hurm,,xthu cmne nk edit,,please,,sum1 can u help me??

nk tau x,,,kelmarin buka pose umah nnk,,
best wo0~ aq pom xthu la,, best sgt2,,maybe sbb ramai kot,,

rndu r kt kwn2,,dlu aq prnh berhasrat nk 2kar skolh,,tpi ntah la,,aq nk kta suke skolh c2,,xjgk,,nk kta xsuke,,xjgk,,ntah la,,

skunk ni aq ngah pokai krdt,,aq mls nk msj ngan sape2,,tmbhn plak no maxis aq t'tggl kt umah kwn,,mls r nk kesah,,skunk ni no max adeq aq yg gna,,hurm,,lau aq kwn2 yg gna no max jew gna no 2,,lau x,,adeq aq la yg hbs kan krdt 2,,

herm,,aq boring la,,sjk kblkngn ni,,aq rsa cm aq x xm jew,,pdhl dh nk dkt,,huh!(mengeluh) i h8 xm!!

xpe la,,stkt i2 dhlu,,

~$Y@K!R@H~